750 g dwerg-aartappeltjies in die skil 60 ml olyfolie 1 ui, in kwarte en dan in dun skyfies gesny 25-30 ml matige kerriepoeier 125 ml hoenderaftreksel 75 ml droë witwyn 15 ml fyn appelkooskonfyt 30 ml blatjang 5 ml fyngerasperde suurlemoenskil sout en varsgemaalde swartpeper na smaak 125 ml mayonnaise 125 ml suurroom 200 g spek, brosgebraai en in repies gesny 2 skywe fetakaas, in blokkies gesny grasuie, in 2 cm-stukkies gesny om mee te garneer 1. Kook aartapppeltjies in water met sout oor ’n lae-matige temperatuur vir 15-20 minute of tot net sag. Dreineer, plaas in ’n groot mengbak en skink dadelik helfte van olyfolie oor. Skud bak heen en weer om aartappeltjies met olie te bedek en laat afkoel. 2. Sous: Verhit res van olie in ’n braaipan en soteer ui tot sag. Voeg kerriepoeier by en soteer vir nog ’n minuut of twee. 3. Roer aftreksel, wyn, konfyt, blatjang en skil by. Verlaag temperatuur en laat vir 10 minute sonder deksel prut. Geur na smaak. Laat sous afkoel, meng mayonnaise en suurroom en roer sous geleidelik daarby in. Geur na smaak. 4. Skep twee derdes van sous oor aartappels en skud die bak weer tot aartappeltjies met sous bedek is – dit werk beter as om met ’n lepel te roer, want die aartappeltjies breek dan nie stukkend nie. Strooi spek en feta oor en meng liggies deur. Skink nog sous oor indien verkies en skep in ’n mooi glasbak of slaaibord. Sprinkel grasuie oor en sit met res van sous voor. Wenke: |