My voorneme van vrugte en jogurt om die lente te vier, het vandag gou verdwyn voor die yskoue suidewind wat vroegoggend opgesteek het. Die vinnigste alternatief? Ouboet se groentesop.
Die tyd vir wonderwerke is sowaar nog nie verby nie. Wie sou kon dink ek sou ooit so ‘n resep van hierdie spesifieke seunskind kon aanhaal? Beslis nie hierdie ma nie! Waar is die dae toe ek die manne met ‘n vissie (‘n lewendige een vir die vistenk!) moes omkoop om elk ‘n bordjie sop te eet? En moenie dink ek het gewaag om so ‘n gesonde en verslankende weergawe te kook nie. O nee, destyds se soppe het amper meer vleis as groente in gehad.
As die graad van heilsaamheid jou onderkry, kan jy natuurlik net enige soort (vet!) vleis byvoeg. 🙂
http://oneinabillionblog.com/2012/06/28/example-1-9-lunch-recipe-4-vegetable-soup/
NS. ‘n Bietjie rooipeper help vir geur en byt. (LW. ‘n bietjie …)
NSS. ‘n Bietjie borre en kerrie help vir kleur en geur.
Klink heerlik. Hou jy die groente heel of maak jy dit fyn nadat jy dit gekook het? Lyk heel op jou foto.
Ek hou van fyn sop en my mense gril vir die gedagte! Ek hou dit dus heel en maak soms myne apart fyn.