Terugblik: Sago melkkos

Vinnig en maklik vir die laaste stuiptrekkings van die winter:
100ml sago
1 liter melk
30ml botter/margarien (of sommer net ‘n stukkie)
2 eiers (ek maak dit soms 3)
75ml volkoringmeel (2e opgehoop)
20ml vlapoeier (1e nie opgehoop)
2ml sout (knippie of twee)
125ml water
Kaneelsuiker

  1. Voeg sago by 250ml melk in ‘n diep bak.
  2. Mikrogolf 2,5min oop by 100% krag.
  3. Roer goed en laat staan ‘n klein rukkie.
  4. Voeg orige 750ml melk en margarien by.
  5. Mikrogolf vir 15min oop by 100% krag en roer na elke 5min.
  6. Skei eiers en klits eiergele, meel, vlapoeier, sout en water saam tot gemeng. (Ek skei nie die eiers nie.)
  7. Roer by sagomengsel.
  8. Mikrogolf 6min oop by 100% krag en roer na eerste 3min goed.
  9. Klits eierwitte tot styf en vou liggies by mengsel in. (Ek doen dit nie!)
  10.  Eet met kaneelsuiker.

3 gedagtes oor “Terugblik: Sago melkkos

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s